FEM hovedgrunner til at dere bør prioritere SEO i 2021

1. Bygg nettsiden rundt dine kunder

Veldig mange henger igjen i den gamle tankegangen rundt SEO. Før var fokuset KUN på å optimalisere for søkemotorer og THATS IT. Nå ligger også fokuset på å bruke informasjonen man får til å tilpasse nettsiden og infoen du sprer til dine kunder for å nå et best mulig resultat.

Ryddig nettsidestruktur, ryddig design og et velorganisert oppsett får kundene til å være på nettsiden lengre og vil derfor øke sannsynligheten for at de velger nettopp deg som leverandør.

Samtidig er fokuset på at innholdet på siden skal være relevant til det du driver med, jo mer nettsiden din forklarer om produktene/tjenestene, jo mer sannsynlig er det at søkemotorene ønsker å vise deg høyere opp i søkene som omhandler dine valgte KEYwords

2. Det er økonomisk gunstig

Vi vet alle at hovedårsaken til at vi har en nettside er for å skille oss ut fra konkurrentene og få flest mulig kunder. Hvorfor skal man ellers bruke penger på markedsføring?

Bedrifter som har en SEO optimalisert nettside får tak i flere kunder, og i mange tilfeller viser det til at disse bedriftene har 20% større vekst enn andre bedrifter.

SEO er kanskje den mest effektive og kostnadsbesparende måten å skaffe seg nye kunder idag. De kundene som faktisk kommer til din side er som regel rangert som “hot leads” da disse aktivt har søkt etter det du leverer. 

Om du er villig til å bruke noen timer, litt energi og litt penger, vil det dra mer “targeted” trafikk til din side, og på sikt gi enda flere kunder enn alle andre plattformer du bruker. 

3. Bedre konvertering

SEO-optimaliserte nettsider laster fortere, er enklere å navigere seg på og vil vises riktig på nesten alle typer enheter. Nettsider som har disse faktorene har større sannsynlighet til å holde på de som besøker siden, og derfor større sannsynlighet for at valget faller på ditt produkt.

4. Bygg tillit til ditt selskap

En av de største fordelene med SEO, er at man kommer høyere opp på SERP´en ( Search Engine Result Page). Når linken til din nettside dukker opp blant toppen av sidene på de største søkemotorene, Google, Bing og Yahoo gir det kundene en trygghet til at det er sikkert å handle hos deg.

Det er derfor mange av de mindre selskapene som ønsker å bygge “brand awareness” må investere i SEO og begynne sitt arbeid opp listene på søkemotorene.

5. Passér konkurrentene. 

Når vi ser på fordelene med SEO kan vi sammenligne to bedrifter, som selger det samme produktet og til samme pris.  En av de har en optimalisert nettside, og den andre ikke. Om vi ellers antar at alt annet er likt, hvilken nettside vil du tro generere flest treff, og drar mest nytte av disse treffene? Vi vet alle svaret på det, så hva venter du på?

Men ikke stopp der!

Se flere av våre tips, triks og innlegg

VÅRT MÅL

Vi hjelper deg å kommunisere hvem du er gjennom god strategi og branding